Ömlik a xar minden oldalról – és ez már nem is fog változni

…legalábbis jelentősen az EU-s, és az önkormányzati választásokig semmiképpen. De sajnos (az eddigiek alapján) sok változás utána sem lesz, hiszen a nyertes a győzelmét propagálja majd teli torokkal (Jelen állapotban a Fidesz), míg a vesztes a másikat anyázza majd, hogy mennyit csalt, és hogy közpénzen kampányolt (ez meg igaz). De ezzel a sárdobálozással már tartósan együtt kell élnünk – sajnos.

Kicsit egycopiztam az ellenzéki arcokat – bár semmi értelme, mert kevés kivétellel már semmiben sem értenek egyet, nem hogy közös programot nem tudnak összehozni, már-már közös nyelvet sem beszélnek. És ebbe a képbe belerondított Magyar Péter, mint kiugrott EXfideszes, EXNER-es (?). Aki meg még nyilvánvalóvá tette: DK-val soha! Szóval szépen lassan mindenki különutas lett, a Fidesz (Orbán) elérte a kitűzött célt (ismét): oszd meg és uralkodj! És ez annál is könnyebb volt, mert a számvevőszék kiseperte a pártok számláját (dollárbaloldal vád), majd pedig jött Magyar Peti, és agyonlopta magát ellenzéki támogatókból!Olvadt a DK, a Jobbik, mindenki, és az ingadozók egy részét is magához csábította, így tovább növelve az állampárt győzelmi esélyeit!
És így megyünk neki a voksolásnak, illetve elébb még a kampánynak!
Őszintén: ne legyen elege az embernek?
Persze ettől még elmegyek majd voksolni, és azt is tudom, kire NEM szavazok majd. Hiszen Orbán alakulata régen leírta magát nálam, az öntömjénezéssel, az elmúlt x év felemlegetésével, az önzéssel, a lopásokkal, a választók hülyének nézésével. A DK-ra NEM Fletó miatt nem szavazok, hanem mert nem képesek a megújulásra, ugyanazt nyomják lassan másfél évtizede. Magyar Péter meg mindig elszólja magát, amiből (én) arra következtetek, hogy könnyen lehet, hogy ő csak egy fideszes trójai, egy jól felépített hadjárat része, amiben mindenkinek megvan a kiosztott szerepe. Ő éppen a messiást játsza, de a választások után majd kiderül: ők bizony még mindig ugyanazok… Csak azokat sajnálom, akiket megtévesztett, és majd magával ránt a ganyéba.
A maradékből meg majd csak kiszúrok magamnak egy listát.
Az önkormányzati voksolás az más. A helyhatóságnál rohadtul nem érdekel milyen párti a jelölt: a lényeg: mit tett a településemért, illetve mi az, amit megtenni elmulasztott.
Hogyan tovább?

Hát most várok. Várok egy valódi fordulatra, várom, hogy legyen végre egy legalább 50%-ban becsületes ÚJ vezető, aki mögé be lehet állni, aki akár valóban lehet majd az új messiás. Mert ebbe az (orbáni) önkénybe lassan belepusztul ez az ország… Hiszen már Románia is megelőzött bennünket, pedig ugye annak idején nem egyszintről indultunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük