Nem feltörni kellene a széfet: tudni kell a kódot!

Feltörhetjük a brüsszeli széfet még a nyári szünet előtt – jelent meg egy mai cikkben Navrasicstól, ami ugye azt jelentené,hogy nyárig döntés lesz az uniós pénzek ügyében: dől majd a della… Csak hát már egy éve lassan ezt halljuk: megharcolunk, nem adjuk-de követeljük, hagy ne soroljam… „Úgy látom, reális cél, hogy a 2021–2027-es uniós forrásoknál (MMF) és a helyreállítási alap (RRF) pénzeinél is zöld legyen a lámpa még a nyáron. ” – mondta, csakhogy majd az összes EU-s ország már páholyból nézi a magyar állam kínlódását, korábbi hülyeségei elvei egy részének feladását csak azért: csurranjon-cseppenjen már pár milliárdocska eurócska…

Azt azért látni kell, hogy Orbán és pribékjei nagynépnemzetiszuverén gondolkodásának, és hülyeségeinek a levét issza most a magyar gazdaság, hiszen ha nem köpködtek volna arra az európai asztalra, amelyre a marha lábszár pörköltet várják, ha csak néha-néha betartottak volna 1-2 igéretet azok közül, amiket tettek, nem itt tartanánk, már mehetnének a NER haveri cégeknek a közbeszerzéseken (hahaha) elnyert milliárdok. Illetve nem kellene a pedákat sem az EU-val hergelni, hanem igenis odaadnák a béremeléseket. De hát az igéretek betartásában soha nem jeleskedett a Fidesz. Mert hát égre földre esküdöztek, hogy nem lesznek egyeztetés nélkül átnyomott törvények, a mai napig vannak (például, MOK). Mert megigérték, de nagyon, hogy kevesebb lesz az egyszereplős közbeszerzés: nem lett. És mert kijelentik, hogy nem nagyobb a korrupció, mint másutt, erre most itt a Shadl ügy, és az azt övező mismásolgatás… (meggyőződésem, hogy az ügyet maga a Fidesz szivárogtatta ki, hogy valamivel mutassák: harcolnak a korrupció ellen. Egy bizonyos szintig…). És mi más mutathatná, hogy nem teljesen tiszta minden a kormányzati körökben, a körökhöz köthető üzletekben, hogy Orbán úgy fél az EU ügyészségtől, mint a tűztől, a Devla nem tudná rávenni a csatlakozásra!
Szóval ne legyenek illúzióink, ezzel a kormánnyal csak megtűrt páriák leszünk az EU-ban, csak azért nem rúgják ki Magyarországot páros lábbal, mert az itt élő embereket is nézik, nem csak a belső ellenség Fidesz kormányt, és annak vazallusait.
Ja, és hogy lesz e pénz, és mikor? Hát persze, nyár előtt… Csak még azt nem tudni, melyik előtt…

2 hozzászólás “Nem feltörni kellene a széfet: tudni kell a kódot!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük