Hátrább a keresztekkel!

Drága keresztyény kormányunk, hogy a devla áldja a nevüket mindnek, egy hirtelen ötlettől vezérelten lehetővé tette az egyházaknak, hogy mindazon ingatlanokra (és a hozzá tartozó javakra) igényt tarthatnak, megkaphatják, ahol valamely köznek tetsző feladatot végeznek (oktatás, szociális szolgáltatás, etc). Igen ám, de ezzel az egyházak nem igazán élnek: visszaélnek!

Most éppen Újbudán gondolkozik az önkormányzat, milyen jogi lépéseket tehetnek annak érdekében, hogy ne kelljen mintegy 9 milliárdnyi vagyont átadni az egyházaknak. Ráadásul ezek olyan vagyonelemek, amelyek mindig is az állam, vagy az önkormányzat tulajdonában voltak.
Békésszentandráson a polgi akár a börtönt is vállalná, de nem adja azokat a vagyonelemeket, amiket most az egyházak kérnek. Hódmezővásárhelyen olyan ingatlanra adták be az igényt, melynek csak kisebbik hányadát használják. Itt az ügy pikantériája: korábban erre vételi igényt is adtak be, de a város nem adta az ingatlant. Hát most vinnék ingyen…
Háát, nem tudom, de szerintem jönnek még majd ilyen hírek, hogy egyik vagy másik egyház egynémely település értékes ingatlanát vinné a saját portfolióba… Igazán most az sem lényeges, az övüké volt e valaha, vagy nem. A kárpótlás az elvett javakért egyszer már lezárult, nem? Vagy becses kormányzatunk Semjén fővadász sugallatára mármegint visszafelé törvénykezik, újranyitja a kárpótlási aktákat? Az ügynökaktákat nyitnék ki ilyen hévvel!
Drága egyházak! Ne legyenek már olyanok mint a DK, hogy kisgömböcöket neveljenek! A magyarság egy nem jelentéktelen része nem vallásos, vagy nem gyakorolja a vallását. Ők már így sem néznek mindig jó szemmel az egyházfikra, hogy évek során derülnek ki sexuális turpisságok, sőt bűncselekmények egyes egyházak berkeiből. Igazán magukra akarják azokat is haragítani, akik eleddig legalább nem voltak maguk ellen, ha már nem is voltak az egyházak mellett? Ha nagyon akarnak vinni valamit, vigyék a Karmelitákat – Orbánnal együtt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük